Ανατολής 9-15, Νέα Ιωνία. Τηλ: 210-2797653

Βιογραφικό

Η Βασιλική Μαργέτη είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια στη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ Αττικής, εξειδικευμένη στη θεραπεία των διαταραχών άγχους. Πραγματοποίησε τις σπουδές της στη M. Βρετανία και το 2001 απέκτησε τον βασικό τίτλο σπουδών (BSc) στον τομέα της Ψυχολογίας με Εγκληματολογία (University of Luton). Στη συνέχεια, το 2002 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (Msc) λαμβάνοντας το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ψυχολογία και Υγεία (University of Middlesex).

Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου (Αρ. Άδειας 1748) και έχει αποκτήσει την επίσημη αναγνώριση του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της από το ελληνικό κράτος (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.). Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου (ΠΨΣ) και του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).

Η εκπαίδευσή της ως θεραπεύτρια αφορά στην Θεραπεία Συμπεριφοράς των Διαταραχών Άγχους και πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ) – την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινητείου Νοσοκομείου – και την Μονάδα Θεραπειών Συμπεριφοράς του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αθηνών.

Παράλληλα με την ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση, παρακολούθησε πολλά εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα πάνω σε τομείς όπως η Ψυχολογία της Υγείας, οι Δυναμικές της Οικογένειας, η επιμόρφωση Εκπαιδευτών και Στελεχών για Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες και το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Στελεχών Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.Ε.Κ.Ε). Εξαιτίας του έντονου ενδιαφέροντός της για την εξέλιξη και τη συμβολή της Ψυχο-ογκολογίας στην ψυχική υγεία ογκολογικών ασθενών παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με «Μαθήματα Ψυχο-ογκολογίας: Επικοινωνία και Ενημέρωση με τον Ασθενή και την Οικογένεια» όπως και το «Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση του Ογκολογικού Ασθενή» που διοργάνωσε ο Ψυχιατρικός Τομέας Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά».

Έχει εργαστεί ως Σύμβουλος-Ψυχολόγος σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.Ε.Κ.Ε) προσφέροντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη και καθοδήγηση σε άτομα που ανήκαν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Έχει παρακολουθήσει πανευρωπαϊκά και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια που αφορούν στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών και στην παρουσίαση πρόσφατων επιστημονικών ερευνών και αποτελεσμάτων τους. Η ίδια διεξάγει εκπαιδευτικά σεμινάρια ως εισηγήτρια σε ιδιωτικούς φορείς πάνω σε θέματα οικογένειας, σχέσεων και επικοινωνίας.

Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν στη Μ. Βρετάνια με κέντρα ψυχικής υγείας και ιδιωτικές δομές ψυχικής υγιεινής με ασθενείς με παθολογικό άγχος και με προβλήματα τοξικο-εξάρτησης και εθισμού.

Έχει διατελέσει επιστημονική συνεργάτης και υπεύθυνη ακαδημαϊκών τμημάτων σπουδών ψυχολογίας σε ιδιωτικά (αγγλόφωνα και ελληνόφωνα) κολλέγια και πανεπιστήμια στην Αθήνα και έχει μια πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία μαθημάτων ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας και στη βιωματική εκπαίδευση.

Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της ως ψυχολόγος  – ψυχοθεραπεύτρια στη Νέα Ιωνία Αττικής, παρέχοντας υπηρεσίες όπως ατομική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες και εφήβους και άλλα ψυχοθεραπευτικά και συμβουλευτικά προγράμματα. Αρθρογραφεί θέματα ψυχολογικού ενδιαφέροντος σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες πανελλήνιας εμβέλειας καθώς και σε επιστημονικά περιοδικά υγείας.

Το 2011 ίδρυσε το Εργαστήρι Ψυχο-εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ε.ΨΥ.Ε) το οποίο διοργανώνει και διεξάγει εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία απευθύνονται σε ομάδες ενηλίκων ( π.χ. γονείς, άνεργοι, απολυμένοι, φοιτητές) και έχουν σκοπό την υπεύθυνη ενημέρωση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σχετικά με θέματα ψυχολογικού περιεχομένου που αφορούν στην καθημερινή ζωή αυτών και των σημαντικών άλλων, την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής τους υγείας.

© Copyright 2017 - Βασιλική Κ. Μαργέτη

built by LeadGen Media