Ανατολής 9-15, Νέα Ιωνία. Τηλ: 210-2797653

Ψυχοθεραπεία

Η Ψυχοθεραπεία εφαρμόζεται με σκοπό να πετύχει σημαντικές και απαραίτητες για την ψυχική μας υγεία αλλαγές στοχεύοντας στις παρακάτω σχέσεις:

  • τη σχέση με τον εαυτό μας ( τις σκέψεις & τα συναισθήματά μας)
  • τη σχέση με τη συμπεριφορά μας

Αλλαγές σε σχέση με τον εαυτό μας

Αρχικά, μέσα από την ψυχοθεραπευτική διαδικασία θα έχεις την ευκαιρία να αναζητήσεις και να εντοπίσεις τις αιτίες που σου προκαλούν αυτό που νιώθεις σήμερα.

Θα έχεις τη δυνατότητα να επαναξιολογήσεις συγκεκριμένες εμπειρίες, στιγμές και γεγονότα που υπήρξαν σημαντικά για εσένα και να εκφράσεις ελεύθερα αυτά που σκέφτεσαι και νιώθεις από τότε.

Έτσι η σχέση με το παρελθόν σου θα μπει σε νέες βάσεις και η ανατροφοδότηση που θα εισπράξεις δουλεύοντας με τον εαυτό σου θα σου προσφέρει ψυχική ανακούφιση και ηρεμία.

Αλλαγές σε σχέση με τη συμπεριφορά μας

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του ψυχοθεραπευτή σου, θα βρεις τις στρατηγικές που θα αλλάξουν εκείνες τις συμπεριφορές οι οποίες, με τα χρόνια, εξελίχθηκαν σε δυσλειτουργικές και άκαμπτες συνήθειες ανακυκλώνοντας λανθασμένα και προβληματικά μοντέλα σκέψης.

Αυτές οι θεραπευτικές τεχνικές θα σε βοηθήσουν να τροποποιήσεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και συμπεριφέρεσαι και να υιοθετήσεις εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης της καθημερινότητας και των δυσκολιών της.

© Copyright 2017 - Βασιλική Κ. Μαργέτη

built by LeadGen Media