Ανατολής 9-15, Νέα Ιωνία. Τηλ: 210-2797653

Ψυχολογικό προφίλ των πολιτικών

Μιλώντας, τις ημέρες αυτές, για τα πολιτικά πρόσωπα που μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη δεν είναι κάτι απλό και εύκολο.

Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά σε όσα έχουν διαδραματιστεί όλον αυτό τον καιρό και σε αυτά που εξακολουθούν να συμβαίνουν, κανείς μπορεί να δει ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα συστατικά για να πετύχουν οι σωτήριες αλλαγές! Κι αν τολμήσει κανείς να δει την κατάσταση με μεγεθυντικό φακό θα αντιληφθεί πως η σχέση μεταξύ του ηγέτη (εκάστοτε πολιτικού) και της ομάδας (των πολιτών) δεν ήταν ποτέ αυτή που θα μπορούσε να υποστηρίξει μια κρίση ή μια αναγκαία κοινωνική αλλαγή.

Για το λόγο αυτό, οι πολιτικοί είναι τα πρόσωπα που δέχονται την αποδοκιμασία, την αμφισβήτηση, τους προπηλακισμούς διότι στα πρόσωπά τους αντανακλάται το παρελθόν της πολιτικής αυτής της χώρας και το αβάσταχτο παρόν της.

Όσοι από αυτούς είναι ευσυνείδητοι και παλεύουν ακόμα με πίστη, είναι πολύ πιθανό να βιώνουν το αίσθημα της ματαίωσης και της προσωπικής ακύρωσης … «Άοπλοι» πια, χωρίς τα πειστικά επιχειρήματα και τη γλαφυρότητα των πολιτικών λόγων, είναι πιθανό να αναζητήσουν απαντήσεις και λύσεις κάνοντας την αυτό-κριτική τους και επαναπροσδιορίζοντας το ρόλο τους και τις προσδοκίες τους…

(Μάρτιος 2012, εφημερίδα Αττική Περιφέρεια)

© Copyright 2017 - Βασιλική Κ. Μαργέτη

built by LeadGen Media